Kérlek számold össze, hogy hány pontod van! Ezt a mini-tesztet én állítottam össze a blog várható témái alapján:

1. Dohányzol
2. Szoktál tévézni
3. Szereted a reklámokat
4. Túlsúlyos vagy
5. Nézel pornót
6. Stresszes vagy
7. Táplálékkiegészítőket szedsz
8. Nincs gyereked
9. Szupermarketben vásárolsz
10. Állandóan letört vagy

Értékelés:

0-2 pont

Ez az oldal nem kifejezetten neked szól. Nem tudom, hogy mik a problémáid és céljaid, ezért nem tudom, hogy mennyire hasonlítunk. Ha valaha neked is volt 10 pontod, akkor hasonló utat járhattunk be, remélem hogy sok felismerésedet fogod szavak formájában viszont látni blogomban!

3-5 pont

Korábban voltak káros szokásaim, de ezeket normálisnak tartottam, hiszen ilyen a mai világ. Valójában eszembe sem jutott változtatni, hiszen a szüleim, az osztálytársak, és barátok példáját követtem.

A húszéves srác néhány év alatt magára pakolt 20 kg felesleget, stresszes és letört lett, ezért pedig eszemben sem volt a tévénézést, vagy a dohányzást okolni. Nyilván a munkára, meg a nagybetűs életre fogtam a dolgot.

Ez a blog arról szól, hogy a fenti szokások és állapotok hogyan függenek össze egymással, hogyan okozzák egymást, mint egy mélyre húzó örvény.

6-8 pont

Amikor dagadt lettem, titkon le akartam fogyni, csak nem tudtam, hogy hogyan. Többször el akartam játszani a jófiút, hogy akkor én most ezt, vagy azt másképpen csinálom, de nem jártam sikerrel.
Vettem Oto-chili gépet, ami éget mint a tűz, otthonra csak light kólát, update kenyeret vettem a boltban, hogy lefogyhassak. Ezektől semmi nem változott.
A helyzetet úgy értelmeztem, hogy lusta vagyok változni. Mindig a legkisebb ellenállást kerestem.

Ez a blog kifejezetten az olyan embernek szól, akik lustának gondolják magukat, és a legkisebb ellenállást keresik az ösztönös fogyáshoz.

9-10 pont

Amikor ide jutottam, a problémám az volt, hogy mindenem meg volt, mégsem voltam boldog.

  • Csak szívtam, a cigit, de néha már az első slukk után eldobtam volna!
  • Rengeteget tudtam a világról, de mégsem volt jó viszonyom a barátaimmal, úgy is lehet fogalmazni, hogy nem voltak barátaim!
  • Megvolt mindenem, amire szükségem volt, mégis úgy gondoltam, hogy kevés a pénzem, és semmire sem elég
  • Rengeteget tudtam a szexről, a párommal mégsem volt harmonikus a kapcsolatunk, többször szakítottunk, majd újra összejöttünk
  • A munka már csak egy mókuskerék volt, ami nem jelentett örömöt
  • Betegségek is felütötték a fejüket, mint a vesekő, vagy ekcéma-szerű bőrkiütések, amiket gyógyszerekkel, kellett kezelni
  • Táplálék kiegészítőket, vitaminokat szedtem, mert az egészséges életmódot túl időigényesnek gondoltam
  • Úgy gondoltam, hogy majd akkor lesz gyerekem, ha jobbak leszek a körülményeim
  • Egyértelmű volt számomra, hogy az ételnek van csomagolása, és lejárati ideje
  • Gyötört egy mély, állandó letörtség, ami miatt azt gondoltam néha, hogy depressziós vagyok

Ezek a sorok közhelyesnek tűnhetnek, de igazak. Azt okos ember más kárán tanul, úgy tűnik, hogy én nagyon buta voltam, mert csak a saját bőrömön tudtam megtapasztalni, hogy mi jó nekem, és mi nem. Azt gondoltam, hogy minden problémám, szomorúságom oka az, hogy nincs elég pénzem, hogy megvegyem magamnak a boldogságot.

Ha neked tényleg 9-10 pontod van, valószínűleg ez a blog nem lesz elég, hogy áttörő felismeréseket hozzon az életedbe. Azt javaslom, hogy keress új barátokat, olvass könyveket, és járj tanfolyamokra!