Képzeld el, hogy órák óta írsz egy bejegyzést.
Csiszolgatod, szépíted.
A címét átírod hússzor.
Kitörlöd a felét, és átírod.

Majd egyszer csak kitörlöd az egészet…

El szeretnék mondani valamit.
Azért kezdtem el blogot írni, mert van mondanivalóm.
Miközben írok, folyamatosan kitörlök egy csomó mindent, mert viszont látni mindazt, amit leírok rádöbbent, hogy amit gondolok, az nem igaz!
Folyamatosan filozofálok, és csiszolódik a mondanivalóm.

Mire egy bejegyzés végéhez érek, már nem értek magammal egyet

Miután megírtam egy rahedli bejegyzést, visszamegyek, és komplett bejegyzéseket törlök ki, mert már úgy gondolom, hogy nem igazak. Mit tegyek? Hogyan vezessek úgy blogot, ha az egyik bejegyzésem felülírja a másikat? Most úgy érzem, hogy koncepciót kell alkotnom arról, hogy milyen lesz ez a blog.

A legfontosabb, hogy érzem, hogy azért írok, mert mindazt, amit az elmúlt időszakban tanultam csak és kizárólag úgy tudom szintetizálni, ha szavakba öntöm, és kiteszem más emberek kritikájának. Fontos, hogy mindarra a belső igazságra, amit itt belül érzek szavakat is találjak.

Rengeteg bejegyzésem elszállt

Van itt egy másik szempont is.
Most még olyan bejegyzéseket írok meg, amik a múltamban történtek. Próbálom utolérni magam, az elmúlt időszak bejegyzéseit, amik megfogalmazódtak a fejemben próbálom megtalálni. Felidézni. De már nem megy. Már másképpen gondolom.

Meg lehet-e írni úgy egy bejegyzést, hogy közben csak egy korábbi gondolatállapotot idézek fel, vagy – ha akkor nem írtam le – már elúszott teljesen? Mivel nem vagyok író, nem vagyok újságíró, ezért mindazt, ami bennem van, az érzéseimmel, megfigyeléseimmel együtt szeretném elmondani…
Vajon kitöröljem-e a korábbi bejegyzéseket, vagy meghagyjam csemegének?

Minden kitörölt bejegyzésért cserébe felismeréseket kapok!

throw-paper-510

Egy ideig úgy voltam vele, hogy a blogbejegyzések számában, mértem a frissen indított kis projektem mércéjét, de rá kellett ébrednem, hogy a minőség mennyire fontos. Lehet, hogy ha éveket dolgozom még ezen a blogon, akkor nem 100 bejegyzés lesz a blogon, hanem még mindig csak 10, de az ütős lesz, hatásos.

Miért cenzúrázám, higítanám magam silány bejegyzésekkel?

Ez végső soron egy blog, ami egy eszköz, hogy fejlődjek, és mellékterméke, hogy Te kedves olvasóm, te is elolvasod a gondolataimat…

Most döntöttem el, hogy készítek egy “Törölt bejegyzések kategóriát, és oda fogom berakni azokat a bejegyzéseket, amiknél úgy gondolom, hogy már írtam jobbat, ütősebbet… 🙂